Вітаміни для жінок після 30 років

2019-02-28

Для здоров'я, тонусу і правильного функціонування всіх органів і систем нам потрібні вітаміни і мікроелементи в будь-якому віці. І якщо дитячому і молодому організму потрібні ресурси для зростання і розвитку, то організму дорослої людини - для підтримки, зміцнення всіх органів і систем, а також гальмування деструктивних процесів. Все це дозволяє людині залишатися здоровим, активним і життєрадісним, а в перспективі може зберегти здоров'я і бадьорість в більш старшому віці.

Після того, як організм переступає 30-річний віковий рубіж, йому потрібна регулярна вітамінізація. Це дозволить уникнути багатьох проблем зі здоров'ям, які часто зустрічаються в такому віці - ще не дуже серйозних, але вже впливаючих на якість життя. Мультикомплекс вітамінів, регулярна фізична активність і правильне харчування - ось три кити, на яких тримається здоров'я і в зрілому віці. А якщо здоров'я в порядку, то і самопочуття чудове!

На що потрібно звернути увагу жінці після 30 років?

● Додаткова підтримка потрібна серцево-судинної і травної системи. Забудьте про студентські звички харчуватися абияк і на ходу! Звертайте увагу на спосіб приготування страв, чи зберігаються в їх інгредієнтах корисні речовини, не зловживайте алкогольними напоями, жирами і простими вуглеводами. І тоді організм віддячить вам нормальним рівнем холестерину і цукру в крові, здоровим шлунково-кишкового трактом, стрункою фігурою і серцем, що працює як годинник!

● Необхідно зміцнювати кістки і суглоби, стимулювати тонус м'язів. Причому актуально це і для тих, хто веде активний спосіб життя і дає рівномірне навантаження на тіло кожен день. Більш того, спортсменкам особливо важлива підтримка суглобів. Їх гнучкість та еластичність в рази знижує ризик отримати травму в спортзалі.

● Волосся, нігті і шкіра стають більш вразливими, оскільки епітелій сильніше реагує на зовнішні подразники. Волосся стає більш ламким і крихким, а у декого дає про себе знати рання сивина. Тому їм потрібна підживлення – не тільки зовнішня (маски, бальзами, лосьйони), але і внутрішня, тобто вітамінний комплекс для волосся і нігтів.

Нарешті, в цілому проявляють себе процеси, які раніше в достатній мірі гасилися за рахунок антиоксидантів. До недавнього часу вони вважалися природними процесами старіння, хоча більш сучасний науковий підхід дозволяє сприймати їх як такі, що цілком можна попередити. Особливо якщо мова йде про 30-річний вік, а не про більш пізні етапи життя.

Вітаміни для жінок після 30 років

Багато лікарів нагадують жінкам про необхідність приймати кальцій. Безперечно, його роль в підтримці здоров'я організму можна недооцінювати. Цей мікроелемент необхідний для живлення кісток, нігтів, волосся. Однак не варто думати, що одного кальцію досить, щоб підтримувати організм в здоровому і молодому стані, як раніше.

Вітамінний комплекс для жінок повинен містити всі необхідні корисні речовини. Для прекрасної статі особливо важливі:

 

● вітаміни групи B – від них залежить здоров'я і структура волосся, а також стан нервової системи, стресостійкість;

● вітамін С – потужний антиоксидант, що сприяє висновку вільних радикалів. Це запобігає руйнівні процеси в організмі і поява новоутворень;

● вітамін Е – один з найважливіших компонентів для збереження еластичності, а значить, краси і молодості шкіри. Крім цього, від достатньої кількості вітаміну Е залежить здоров'я репродуктивної системи, тому що ця речовина стимулює роботу яєчників і підтримує нормальний гормональний фон. Особливо важливо враховувати це при плануванні дитини: вітамінізація перед зачаттям може в майбутньому полегшити виношування.

● вітамін А (ретинол) – ще один «вітамін молодості», який бере участь у виробленні колагену. Це важливо не тільки для краси шкіри, але і для гнучкості суглобів і м'язів. Мрієте сісти на шпагат? Слідкуйте, щоб вітаміну А в вашому меню було досить.

● вітамін D бере участь в засвоєнні кальцію і синтезі кісткової тканини. Хоч цей вітамін і може вироблятися в організмі, але тільки при достатній кількості сонячного світла. Взимку, коли світловий день короткий, а погода холодна і похмура, його потрібно приймати в вітамінних комплексах.

● хром бере участь у вуглеводному обміні і регулювання рівня цукру в крові. Цей мікроелемент особливо важливий для профілактики ожиріння і цукрового діабету.

● йод і селен – найважливіші мінерали для підтримки функції щитовидної залози. Відомо, що у жінок цей орган більш вразливий, ніж у чоловіків, а «лінива» щитовидка - часта причина зайвої ваги, ламкості волосся і нігтів, хронічної втоми і депресивних станів.

● магній – незамінний елемент для підтримки функції нервової системи і опорно-рухового апарату;

● залізо бере участь в процесі кровотворення;

● і т.д.

 

У складі вітамінно-мінерального комплексу всі ці речовини будуть засвоюватися досить швидко і без побічних ефектів.

Психологічно значимий для багатьох інших бар'єр у 30 років - це не те, чого насправді варто боятися. Уважне ставлення до себе, регулярний прийом вітамінів і мінералів допоможе зберегти здоров'я, молодість і бадьорість на довгі роки!

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left