Які вітаміни краще приймати дорослим

2019-02-07

Зміцнення імунітету — основа профілактики хвороб. Більшість батьків нагадують про це дітям, але нерідко забувають самі. Тим часом дорослим не менш важливо зміцнювати організм. Надійний імунітет особливо актуальний для тих, хто живе в умовах постійного навантаження — неважливо, фізичної, розумової або і тієї, і іншої.

Вітамін С — популярний, але далеко не єдиний

З дитинства всі пам'ятають, наскільки корисний вітамін С в лікуванні і профілактиці застуди, грипу, ГРВІ. Мало хто забуває про користь лимонів і цитрусових взагалі, про благотворний вплив на організм цибулі і часнику, яких «бояться» бактерії.

Головна біда: про інші вітаміни, імунітет в точніше про їхню роль, часто забувають. Між тим мультикомплекси вітамінів невипадково починають активніше купувати саме восени і взимку: під час епідемій, при ослабленні імунітету і при нестачі свіжих продуктів в магазинах організм як ніколи потребує вітамінів.

Що стосується вітаміну С, то він грає важливу роль в профілактиці та лікуванні простудних захворювань. Однак вони — далеко не єдина загроза. А оскільки у вітамінній групі немає жодного непотрібного елемента, слід пам'ятати про кожного з них.

Які краще вітаміни пити для імунітету

У жителя сучасного міста може виникнути відразу кілька перешкод на шляху до такої мети, як прагнення забезпечити організм всіма необхідними вітамінами і мікроелементами:

  • Далеко не всі продукти можна вільно знайти в магазині: інші виявляються рідкісними або зустрічаються лише в певний сезон.
  • Деякі природні джерела корисних речовин занадто дороги. На щось у людини може виявитися алергія. Або продукт може просто не подобатися за смаком.
  • Власних знань і даних з Інтернету не завжди достатньо, щоб самостійно визначити вірне співвідношення корисних компонентів і забезпечити ними організм.

Саме в таких випадках мультикомплекс вітамінів приходить на допомогу. У потрібній пропорції підібрані вже згаданий вітамін С, а також вітаміни А і Е, вітамін групи В, Д, К — все, що потрібно дорослій людині для зміцнення імунітету. Самостійно обходити магазини і набирати повні пакети продуктів не доведеться.

Пам'ятаючи про вітаміни, не можна забувати і про мінерали

Щоб імунітет залишався міцним незалежно від віку, погоди і рівня навантаження на роботі, важливо брати, крім вітамінів, ще й мінерали. З найбільш відомих можна назвати цинк і йод. Саме вони перешкоджають розвитку у людини багатьох небезпечних захворювань.

Недолік мінералів позначається на здоров'ї самим плачевним чином. Як і вітаміни, мікроелементи можна отримати з продуктів. Як і вітаміни, вони в вивіреній пропорції містяться в професійно розробленому вітамінно-мінеральному комплексі.

Отже, щоб підтримувати імунітет, необхідно:

  • пам'ятати про ключову роль кожного вітаміну;
  • заповнювати недолік свіжих продуктів вітамінним комплексом;

постачати організм, крім вітамінів, імуностимулюючими мінералами.

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left