Найкращі вітаміни взимку

2018-12-15

Очевидно, що організм людини потребує вітамінів і мінералах в будь-який час року і доби. Змінюватися може тільки потреба в їх певному дозуванні – на це впливає вік і стан пацієнта. Наприклад, дитячі вітамінні комплекси відрізняються дозуванням тих речовин, які необхідні для росту і правильного розвитку організму. Комплекс вітамінів і мінералів для чоловіків також трохи відрізняється від вітамінного препарату для жінок дозуванням – згідно з потребами чоловічого і жіночого організму. Особливу потребу в цих речовинах створюють такі стани, як вагітність, серйозні і тривалі хвороби, період реабілітації після серйозних травм і т.д.

Чому комплекс вітамінів особливо важливо приймати взимку?

У теплий сезон велика частина добової норми вітамінів для здорової людини може бути отримана з їжі, в той час як взимку обійтися природними джерелами дуже складно. Без комплексу вітамінів в цьому випадку не обійтися.

Пізно восени, взимку та рано навесні (тобто з кінця жовтня до початку квітня) наш організм особливо потребує вітамінів. Холодна і сира погода, постійне коливання температури, майже повна відсутність свіжих овочів і фруктів - все це часто спричиняє за собою ослаблення організму і зниження імунітету. А це, у свою чергу, загрожує частими застудами, зниження працездатності, ламкості волосся і нігтів. У зимовий період лікарі настійно рекомендують зміцнювати імунітет, а це неможливо без надходження в організм поживних речовин для підтримки його роботи. До того ж через скорочення світлового дня різко знижується кількість вітаміну D, який виробляється під дією сонячного світла. Тільки комплекс вітамінів і мінералів може вирішити обидві ці проблеми: компенсувати нестачу вітаміну D і підтримати імунітет, для чого особливо важливо достатню кількість вітаміну C.


Як вибрати найкращі вітаміни?


Зміна раціону в холодний сезон сприяє гіповітамінозу, компенсувати який допоможе вітамінно-мінеральний комплекс. Зазвичай дефіцит вітамінів виражається такими симптомами:

  • хронічна втома і занепад сил;
  • часті застуди та інфекційні захворювання;
  • депресія;
  • поганий стан шкіри - висипання, подразнення;
  • поганий стан волосся - ламкість, перетин, випадання;
  • тривале загоєння ран.
Так організм сигналить про те, що в раціон пора ввести додаткову порцію вітамінів. Якщо їх неможливо повністю отримати з їжі, без комплексу вітамінів і мінералів не обійтися.
 

 
На що варто звертати увагу при виборі такого препарату? В першу чергу необхідно уважно читати його складу. На упаковці повинні бути вказані дозування всіх вітамінів і мінералів у складі однієї таблетки. І, звичайно ж, ці дозування повинні бути адекватні потребам організму людини. Саме тому комплекси вітамінів для жінок, чоловіків, дітей і підлітків відрізняються дозуванням - для кожного віку і статі свій збалансований комплекс.
Хороші вітаміни - це не тільки ті, які відповідають своєму призначенню, але і ті, на яких вказано наявність допоміжних речовин. Деякі барвники або підсолоджувачі можуть викликати індивідуальну непереносимість, а значить, споживач обов'язково повинен знати про їх присутність в препараті, інакше шкоди буде набагато більше, ніж користі.
 

 

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left