Які вітаміни потрібно пити при дієті

2019-02-07

Мрія довести фігуру до досконалості об'єднує людей різних вікових категорій незалежно від статі, раси і місця проживання. Намагаючись досягти ідеальних параметрів, ми готові виснажувати себе фізичними вправами і обмеженнями в їжі. Але мало хто, поставивши собі за мету скинути зайві кілограми, замислюється про той збиток, який можна нанести власному здоров'ю необдуманим схудненням.

Позбавляючи себе звичного об'єму прийнятої їжі, людина не тільки регулярно обмежує надходження певної кількості калорій. Він, в прямому сенсі цього виразу, обкрадає свій організм, не дозволяючи йому отримувати необхідний мінімум вітамінів і мінеральних речовин.

Нестача вітамінів завжди погано позначається на нашому самопочутті і призводить до неминучого зниження працездатності. В цьому відношенні особливо шкідливі голодування (навіть протягом одного - двох днів) і тривалі дієти з жорстким обмеженням набору продуктів, тому що такі суворі заходи підвищують ризик розвитку гіповітамінозу.

Чим небезпечний гіповітаміноз?

Дисбаланс вітамінів в організмі має ряд симптомів:

  1. починається загострення хронічних захворювань;
  2. падає результативність розумової праці фізичного та;
  3. можуть початися нервові розлади;
  4. відбуваються зміни в зовнішності (не в кращу сторону змінюється вид шкіри, волосся, нігтів).

Уникнути проявів гіповітамінозу можна лише одним способом-приймаючи мультикомплекс вітамінів.

Вітаміни під час дієти: чого потребує організм

Тим, хто худне, просто необхідно підтримати себе. Найпростіше це зробити, щодня приймаючи вітамінно-мінеральний комплекс. Це допоможе забезпечити організм життєво необхідними речовинами.

Чудовим доповненням до будь-якого вітамінно-мінерального комплексу будуть омега-3 жирні кислоти. Вони мають властивість придушувати апетит. Водночас риб'ячий жир допоможе уникнути такої побічної дії дієти, як розлад нервової системи.

Сучасна фармацевтична промисловість випускає полівітаміни з урахуванням статі потенційних покупців. І це не просто маркетинговий хід. Справді, потреби чоловічого і жіночого організмів у вітамінах і мікроелементах розрізняються. Так, наприклад, препарати для жінок включають в себе більше заліза (організм втрачає його кожен місяць під час менструації), кальцію і вітаміну Д (це допоможе запобігти розвитку остеопорозу у постклімактеричний період).

А чоловікам варто звернути увагу на ті вітаміни, в складі яких є лікопін. Ця речовина зміцнює здоров'я передміхурової залози, що дуже важливо для підтримки статевої функції.

Кращі вітаміни при дієті

Ідеальний мультикомплекс для людей, що знаходяться на дієті, включає в себе наступні вітаміни:

  • В1(тіамін) - допомагає утворити з вуглеців енергію;
  • В2 (рибофлавін) - покращує обмін речовин;
  • В3 (нікотинова кислота) - сприяє притупленню почуття голоду;
  • В5 (пантотенова кислота) - прискорює розщеплення жиру;
  • В12 (Кобаламін) - покращує метаболізм вуглеводів і ліпідів;
  • С (аскорбінова кислота) - утворює енергію з вуглеводів, не дає активно накопичуватися жиру;
  • Д (кальциферол) - розщеплює молекули жиру і підтримує міцність кісток.

Всім, хто стурбований власною вагою, хочеться нагадати про один дуже важливий момент. Доповнюючи дієту прийомом вітамінно-мінеральних комплексів, треба вживати достатню кількість води, щоб уникнути зневоднення. При порушенні водно-сольового балансу компоненти препарату можуть принести більше шкоди, ніж користі.

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left