Як вибрати вітаміни для спортсменів

2019-02-07

Суглоби з віком починають потребувати більш ретельної турботи, ніж раніше, і це стосується всіх без винятку. Однак, як підтверджує статистика, уважніше ставитися до суглобів в будь-якому віці потрібно спортсменам, в тому числі колишнім. Також зазначено, що чоловіки трохи частіше потребують вітамінів, які допомагають суглобам, ніж жінки: сильна стать зазвичай більше навантажує організм фізично.

Вітаміни, які заслужено називають спортивними, впливають на організм комплексно. Однак найбільш помітні ефекти пов'язані з виробленням білка колагену. При його нестачі суглоби починають хворіти, втрачають еластичність і рухливість.

Вітамінно-мінеральний комплекс, що сприяє виробленню колагену, стане відмінним вибором для спортсмена. При підвищеному фізичному навантаженні цей білок потрібно в більшій кількості, оскільки оновлення сполучної тканини відбувається частіше.

Варто враховувати, що різні мультивітамінні комплекси мають різний склад. Досить проконсультуватися перед купівлею або ознайомитися з містяться елементами, щоб зробити висновок про те, наскільки корисний цей комплексний препарат для суглобів.

Спортивні вітаміни для чоловіків

З вітамінів, що мають особливе значення для вироблення колагену, виділяють насамперед вітамін С. Його загальновідоме властивість — підтримка імунітету та протидію простудних захворювань — є далеко не єдиним. Зміцнення суглобів — ще одна з численних корисних функцій.

Менш відомі за межами медичного співтовариства, але також дуже корисні для організму вітаміни А, В6, тобто Коли вони в достатній кількості є в організмі, виробляється колаген безперебійно, і суглоби відчувають себе добре навіть при підвищеному навантаженні. Так що на будь-мультивітамінний комплекс, до складу якого входять ці вітаміни, варто звернути увагу спортсменам.

Крім відомих вітамінів, сприяє синтезу колагену кальцій. Його користь для суглобів хоча б в загальних рисах уявляють собі все. Більш детальний аналіз дає зрозуміти, що вітамінно-мінеральний комплекс з кальцієм завжди виявиться корисним не тільки для чоловіків, але і для жінок, причому незалежно від віку.

Кращі вітаміни для спортсменів

Всім, кому не чужий спорт, варто не тільки захоплюватися фізичною активністю, але й дбати про стан суглобів. Благотворно впливають на їх стан:

  • вітамін С, що стимулює вироблення колагену;
  • кальцій - ключовий мікроелемент у синтезі цього білка;
  • допомагають активно виробляти колаген вітаміни А, В6, Е.

Саме завдяки такому співвідношенню вітамінів і мікроелементів мультивітамінні комплекси сприятливо впливають на суглоби. Спортсменам домогтися вдається того, що ні тренування, ні змагання не погіршують стан здоров'я.

Важливо пам'ятати, що вітамінно-мінеральний комплекс повинен бути підібраний відповідно до особливостей організму і рекомендацій лікарів. В такому випадку ефективність буде найбільш високою.

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left