Як вибрати вітаміни для нігтів, волосся і шкіри

2019-02-07

Густота і пишність волосся, міцність нігтів були і залишаються показником жіночої привабливості. Домогтися їх ідеального стану можна як при домашньому догляді, так і за допомогою салонних процедур. Але одних тільки косметичних маніпуляцій часом буває мало, якщо з харчуванням в організм не надходить достатньої кількості важливих елементів і вітамінів.

Гарною підмогою для підтримки нормального стану волосся і нігтів є включення в раціон спеціальних вітамінних комплексів, що дозволяють жінкам виглядати чудово і відчувати себе впевнено.

Які треба вживати вітаміни для волосся

Мало хто в наші дні може похвалитися бездоганними локонами. До шкідливого впливу екології приєднуються такі улюблені жінками процедури для створення образу, як фарбування, завивка, укладання гарячим повітрям, випрямлення пасом за допомогою праски. Навіть якщо при їх виконанні використовуються спеціальні косметичні засоби, покликані захистити волосся від руйнівного впливу, шкоди волоссю все одно наноситься відчутний.

Яким би збалансованим не здавався нам наш раціон, організм все одно регулярно недоотримує те, що потрібно для його нормального функціонування. Ситуація загострюється у весняний період, коли нестача мікроелементів і вітамінів відчувається особливо гостро. Саме тому систематично необхідно пропивати мультикомплекс вітамінів. Цей захід повертає хороше самопочуття, допомагає швидкому відновленню волосся і нігтів.

Ідеальний для росту волосяного покриву вітамінний препарат повинен включати в себе набір певних речовин. Поговоримо про них докладніше.

Вітамін А

При його нестачі сальні залози починають в надлишку виробляти жир. Це робить сальними волосся, провокує появу лупи.

Вітаміни групи В

Ці елементи відповідають за густоту і зростання волосяного покриву, захищають від передчасної сивини.

Вітамін С

Надходження з їжею достатньої кількості аскорбінової кислоти захищає волосяні цибулини від руйнування і сприяє зміцненню стінок судин, що забезпечує хороший кровообіг в шкірному покриві голови.

Вітамін Е

Ця речовина оберігає волосся від ламкості, перешкоджає їх випаданню.

Які слід вживати вітаміни для нігтів

Не менше, ніж волосся, потребує внутрішнього підживлення і нігтьова пластина. Оптимальним для зміцнення її буде збалансований вітамінно-мінеральний комплекс, в який крім вже згадуваних вітамінів А, В1, В2, В3, В5, В6 (всі вони допомагають боротися з розшаруванням нігтів і забезпечують їх зростання) входить ще ряд незамінних речовин і мікроелементів.

Вітамін D3

Цей компонент багато в чому сприяє правильному розвитку нігтьової пластини.

Вітамін Н

При його відсутності складно впоратися з ламкістю нігтів.

Вітамін РР

Впливає на стан шкіри, що оточує нігті і забезпечує здорове забарвлення нігтьової пластини.

До складу по-справжньому корисного для нігтів препарату неодмінно повинні входити такі мікроелементи, як кремній, магній, залізо, цинк. Вони не тільки надають зміцнює дію на пластину нігтя, але і допомагають запобігти шарування. А нестача кальцію призводить до такого дефекту, як поява білих плям.

Жінкам, які стурбовані зовнішнім виглядом своїх волосся і нігтів, варто підібрати найбільш відповідний для вирішення проблеми вітамінно-мінеральний комплекс.

При виборі вітамінно-мінерального комплексу необхідно звертати увагу як на вміст елементів, так і на їх дозування, адже це впливає на ефект. Існують спеціальні комплекси для жінок, вони добре зарекомендували себе за кількісним і якісним складом вітамінів і мікроелементів.

Намагайтеся зберігати баланс в харчуванні, фізичних навантаженнях, прийомі вітамінних комплексів і будьте красиві і здорові!

Відгуки

Хорошие витамины
Супер! В целом не ожидал, что мои волосы будут такими мягкими и шелковистыми от приема витаминов. Кто бы мог подумать?!

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left