Вітаміни для покращення потенції чоловіків

2019-02-07

Впевненість представників сильної статі в своїй самодостатності залежить від безлічі факторів. Далеко не останнє місце серед них займає здатність до здійснення статевого акту. Поява мінімальних порушень в інтимній сфері валить самого впевненого з чоловіків у відчай і може стати причиною душевного розладу.

Знаючи про тісний зв'язок між повноцінним харчуванням та якістю статевого життя, можна дати ряд корисних рекомендацій щодо того, якими вітамінами варто збагатити раціон чоловіка.

Харчування більшості людей грішить одноманітністю. Ми недоотримуємо з їжею левову частку з того мінімуму вітамінів і мінералів, який необхідний для нормального функціонування всіх систем організму, в тому числі і репродуктивної. Ось їх приблизний перелік.

Вітаміни групи B

Поява дефіциту вітамінів цієї групи призводить до зниження рівня вироблення тестостерону - гормону, що відповідає за мужність у всіх її проявах. У великій кількості вітаміни групи Б містяться в рибі і риб'ячому жирі, морепродуктах, волоських горіхах і фундуку, молочних продуктах, бобових, яловичої печінки, зеленій цибулі і листках салату. З'їдаючи щодня хоча б частину з перерахованих продуктів харчування, можна домогтися посилення статевого потягу і поліпшення якості потенції, а також поповнити запаси енергії, зміцнити серцевий м'яз і нервову систему.

Вітамін Е

Головне завдання вітаміну Е - не давати організму старіти, підтримувати тривале функціонування репродуктивної системи. До того ж він виконує функцію бар'єру між такими гормонами, як тестостерон і інсулін, не допускаючи руйнування гормоном підшлункової залози чоловічого статевого гормону. Багаті вітаміном Е курячі і перепелині яйця, зелень петрушки, білокачанна капуста, будь-який різновид рослинного масла (особливо оливкове), а також ягоди обліпихи, фісташки, кедрові горішки.

Вітамін D

Достатню кількість вітаміну Д в їжі дуже важливо, тому що без нього вкрай складно регулювати гормональний фон чоловіки. Ця незамінна речовина допомагає організму знижувати синтез естрогену-жіночого гормону, що пригнічує вироблення тестостерону. Велика кількість вітаміну Д містять всі різновиди сиру, сир, багата насиченими омега-кислотами червона риба, якісне вершкове масло, печінка тріски (а також бараняча і яловича печінка), козяче молоко, гриби.

Вітамін C

Без достатньої кількості цього потужного антиоксиданту неможливо забезпечити безперебійну роботу всіх органів, в тому числі і статевих. Витривалість чоловічого організму, ступінь міцності пружності кісток і м'язів, здатність до фізичної активності безпосередньо залежить від того, задоволена його потреба у вітаміні С. Слід взяти до уваги і той факт, що аскорбінова кислота має здатність блокувати кортизол. Це робить продукти, що містять вітамін С, незамінним союзником людини в боротьбі з проявами стресу. А нервове напруження, як відомо, є однією з причин розвитку еректильної дисфункції. Саме тому треба щодня вживати в їжу цитрусові, будь-які різновиди капусти (особливо багата вітаміном С квашена білокачанна), гіркий перець, фрукти червоного кольору.

Якщо у чоловіка немає можливості цілий рік щодня з'їдати необхідну кількість овочів і фруктів, можна задовольнити потреба у вітамінах за допомогою спеціальних комплексів. На прилавках аптек їх безліч. Особливу увагу варто приділяти спеціальним вітамінним комплексам для чоловіків. Їх склад, як правило, розроблений спеціально для чоловічого організму і перелік компонентів відповідає денним потребам організму чоловіків. Але щоб підібрати оптимальний варіант, краще порадитися з лікарем.

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left