Прийом вітамінів – відмінна підготовка в плануванні народження дитини

2019-02-07

Давно не секрет, що потрібно планувати вагітність. Саме довгоочікувана, запланована вагітність, правильна до неї підготовка допоможуть уникнути ряду негативних факторів, що стосуються як самого протікання вагітності, так і здоров'я майбутнього малюка.

Самостійно чи під контролем?

Існує величезна різноманітність центрів з планування сім'ї. Якщо І ви хочете, щоб вагітність проходила без ускладнень і патологій, а також потім на світ з'явився здоровий міцний малюк, то краще звернутися до професіоналів, які будуть відслідковувати стан майбутніх батьків до зачаття дитини, так і під час виношування. А також можуть проводити консультації і навіть після появи дитини на світ – адже вони знають про всі нюанси та особливості вашого організму і протікання пологів буквально все.

Якщо ж все-таки прийнято рішення самостійно готуватися до вагітності, то тоді наша стаття допоможе вам правильно харчуватися і вживати потрібні вітаміни і мікроелементи як майбутній мамі, так і татові – адже від здоров'я обох подружжя залежить і здоров'я маляти – причому задовго до його народження.

Але варто звернути увагу, що попереднє обстеження батьків у лікарів перед зачаттям дитини просто необхідно. Адже ви не застраховані від різних безсимптомних захворювань – будь то інфекція або хронічне захворювання. Зачаття має проходити в організмі здорової жінки і від здорового чоловіка. В іншому випадку можливі патології плода або неможливість завагітніти взагалі.

Харчування чи все таки вітаміни?

Це питання хвилює кожних майбутніх батьків. Може, не варто вживати вітаміни окремо, а досить повноцінного харчування. Лікарі стверджують, що вітаміни потрібні. Адже організм буде відчувати матері протягом 9-ти місяців величезне навантаження:

  • Всі органи і системи починають працювати за двох (а то і трьох );
  • Змінюється гормональний фон;
  • Знижується імунітет;
  • Організм більш схильний до різних видів захворювань.

Тому зміцнити організм - важливе завдання, яке стоїть перед обома майбутніми батьками саме на стадії планування народження дитини.

Хоча, що стосується харчування, то вона також має бути повноцінним і збалансованим:

  • Поєднувати в собі комплекс білки, жири, вуглеводи;
  • Бути насиченим овочами і фруктами, багатими вітамінами А, В, С та ін.;
  • Містити їжу, насичену важливими мікроелементами: калієм, магнієм, кальцієм, фосфором, залізом, каротином та ін.

Але при цьому не варто старатися в харчуванні – порції повинні бути невеликими – 200-300 грам і містити весь спектр потрібних речовин.

Чи є різниця в підборі вітамінів для майбутніх мам і тат?

Вітаміни для жінок при підготовці до вагітності зможуть бути найрізноманітнішими. Це залежить від ряду факторів:

  1. Здоров'я жінки;
  2. Її віку;
  3. Наявності захворювань і патологій ;
  4. Стану імунітету жінки;
  5. Генної схильності.

Тому лікар може виписати як полівітаміни, так і спеціальні вітаміни з певними компонентами:

  • Фолієва кислота;
  • Різні групи Е, В, А, Д, Р та ін;
  • Амінокислоти та ін.

Так, наприклад токоферол або вітамін Е можуть виписати тим жінкам, у яких в родині були проблеми гінекологічного характеру, зокрема – з правильним формуванням плода. Для жінок зі зниженим тонусом і хронічною втомою випишуть полівітаміни, багаті мінералами і мікроелементами, щоб уникнути гіповітамінозу. Практично кожної буде виписаний комплекс вітамінів з підвищеним вмістом кальцію – щоб уникнути кришення зубів під час вагітності.

Вітаміни для чоловіків при плануванні вагітності практично такі ж, як у жінок, тільки, можливо, що лікар призначить їх у менших дозах – адже все ж виношувати дитину належить жінці.

Обов'язково плануйте вагітність і звертайтеся до лікаря – адже майбутнє вашої дитини залежить тільки від вас і правильної підготовки до зародження нового чоловічка.

Залишити відгук

Вибирай свої вітаміни

Superia Jazz Superia Jazz

Універсальний комплекс вітамінів

459 грн

Superia For Woman Superia для жінок

Комплекс вітамінів для жінок

149 грн

Superia For Men Superia для чоловіків

Комплекс вітамінів для чоловіків

149 грн

Superia For Girls Superia для підлітків

Комплекс вітамінів для підлітків

145 грн

Arrow right
Arrow left